top of page
Werkwijze

Bij mij staat het welzijn van de kat voorop.

Er worden hierom geen dwangmiddelen gebruikt! 

Het is belangrijk om de tijd voor iedere kat te nemen zodat uw kat rustig behandeld kan worden. De nagels zullen niet standaard geknipt worden bij de behandeling. Mocht dit nodig zijn of wilt u dit graag is dat mogelijk.

Bij de behandeling is het fijn voor uw kat als hij of zij op een eigen gebruikt kleedje kan zitten waar de eigen geur aan zit. Wat lekkers kan uw kat ook een beetje afleiding geven! 

Het is het beste als u als eigenaar bij de behandeling blijft. Mocht u er liever niet bij willen zijn, kan dit in overleg.

Er wordt op een niet invasieve manier gewerkt. Klitten worden verwijderd, daarnaast wordt de vacht doorgekamd.Let op! Dit kan bijzondere kapsels geven! De vacht wordt niet in model geknipt of ontwold. Met ontwollen zorg je er namelijk voor dat de vacht slechter wordt. Er komen slechte kwaliteit haren terug en de vacht zal sneller gaan klitten en de kat zal steeds vaker in de rui komen. (Ontwollen is met een hark met mesjes eraan al het onderwol eruit snijden).

Door op een niet invasieve manier te werken, zorg je dat de vacht gezond blijft

De trimbehandeling duurt gemiddeld 30-60 minuten. Afhankelijk van wat een kat aan kan en hoe de vacht er aan toe is.

Als een kat extreme stress of agressie heeft tijdens de behandeling is het beter om de behandeling te stoppen. Voor sommige katten is het kat vriendelijker om de behandeling onder een roesje plaats te laten vinden bij een dierenarts.

Eventueel kan er ook met een rustgevend middel gewerkt worden die via de dierenarts verkrijgbaar is. Neem contact op als u hier meer informatie over wil!

           Trimbehandeling aan huis 

Kattentrimsalon Heerhugowaard, Kattentrimsalon Broek op Langedijk, Kattentrimsalon Groet, Kattentrimsalon Oterleek, Rustenburg, Hensbroek, Waarland, Schermerhorn, Stompetoren, Petten
bottom of page