top of page

Borstelt u uw kat vaak?


Bij alle borstels zullen er losse haren mee komen maar ook de gezonde goede haren die beter kunnen blijven zitten. Als u borstelt doe dit dan niet te vaak. Te vaak borstelen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de rui langer duurt!

De wijdgetande kam op de foto (de bovenste) is de ideale kam om de vacht mee door te kammen en klitjes op te sporen. Gebruik alleen het gedeelte waar de tanden het verst uit elkaar staan. Deze kam heeft lange tanden die goed door een lange vacht gaan. Zorg dat de uiteindes rond/bot zijn. Sommige kammen hebben punten en dit is pijnlijk voor een kat. Hierdoor kunnen katten een hekel krijgen aan kammen.

Ook staat de slickerborstel op de foto. Dit borsteltje lijkt op een kattentong. Deze borstel heeft haakjes, zoals de kattentong ook heeft. Met deze borstel moet u 'dansen' (zonder druk) over de vacht. Hierbij worden er vooral losse haren uitgeborsteld.

Beide borstels kunnen gebruikt worden voor een kattenvacht. Bij de meeste katten wordt alleen de wijdgetande kam geadviseerd. Kam de vacht stukje voor stukje door.

Een heel goed alternatief voor borstelen is een vochtige microvezel doek. Hiermee aait u echt alleen losse haren uit de vacht. Dit mag zo vaak als u wilt!

Controleer altijd de vacht van uw kat om zeker te weten dat er geen klitten zitten.

Iedere kat is anders, mocht u advies willen over de vacht van uw kat of over de kammen neem gerust contact op. Beide kammen zijn ook verkrijgbaar bij Kattentrimsalon Heerhugowaard


Recente berichten
Archief
bottom of page